Shiraz

Ovo vino plod je želje tvorca da kreira Shiraz u kakvom bi i sam želeo da uživa. Rođen je trostrukom fermentacijom u odvojenim sudovima sa dva različita selekcionisana i jednim divljim kvascem. Taj pristup dao mu je širok diverzitet aroma i ukusa. Prvi utisak na mirisu je blagi dim, aroma kakvu može dati fermentacija na divljim kvascima, međutim miris brzo evoluira ka crnom i sitnom šumskom voću, koje se može jasno osetiti i u ukusu. Ovom vinu nije neophodno dekantiranje, jer je odležalo u prohromskim sudovima, te je mekih tanina, srednjeg tela i sa prijatnih 12,5% alkohola. Zatvoreno crvene boje je, sa purpurnim nijansama. Za trpezom će se savršeno upariti sa mesima jače strukture i intenzivnijeg ukusa poput goveđeg i jagnjećeg, zatim raznim stekovima i rebarcima sa roštilja, jelima od testa kojima dominiraju crveni i mesni sosovi, kao i tvrdim jakim sirevima.

Kategorija: Product ID: 186

Opis

UKUSI: Ovo vino plod je želje tvorca da kreira Shiraz u kakvom bi i sam želeo da uživa. Rođen je trostrukom fermentacijom u odvojenim sudovima sa dva različita selekcionisana i jednim divljim kvascem. Taj pristup dao mu je širok diverzitet aroma i ukusa.

MIRISI: Prvi utisak na mirisu je blagi dim, aroma kakvu može dati fermentacija na divljim kvascima, međutim miris brzo evoluira ka crnom i sitnom šumskom voću, koje se može jasno osetiti i u ukusu. Ovom vinu nije neophodno dekantiranje, jer je odležalo u prohromskim sudovima, te je mekih tanina, srednjeg tela i sa prijatnih 12,5% alkohola. Zatvoreno crvene boje je, sa purpurnim nijansama.

HRANA: Za trpezom će se savršeno upariti sa mesima jače strukture i intenzivnijeg ukusa poput goveđeg i jagnjećeg, zatim raznim stekovima i rebarcima sa roštilja, jelima od testa kojima dominiraju crveni i mesni sosovi, kao i tvrdim jakim sirevima.